Drobečková navigace

Úvod > Zateplení budov

Zateplení budov

Izospol – zajistěte si teplo domova

Potřebujete zateplit rodinný nebo panelový dům? Hledáte spolehlivou firmu s letitou praxí? Provádíme zateplování více než dvanáct let, máme zkušenosti s různými izolanty i typy objektů. Zateplili jsme přes 5000 budov, panelových domů i průmyslových hal. Více v našich referencích.

Jaký izolant si vybrat?

Jaký izolant zvolit záleží na mnoha faktorech. Budete zateplovat starší rodinný dům, nebo novou dřevostavbu? Každý materiál má své specifické vlastnosti. Oříškem také bývá řešení odvětrávání vlhkosti zdiva. To si vyžaduje odborné posouzení technika a návrh řešení.

Pracujeme se 3 typy izolantů

  • Foukaná minerální vata je tvarově nejstálejší a má výborné protihlukové vlastnosti
  • Foukanou skelnou vatu používáme zejména pro izolaci lehkých konstrukcí stropů
  • Foukaná celulóza, jako nejvhodnější izolant do již naprojektovaných a spočítaných dřevostaveb

Foukaná minerální vata

Hojně využívaný izolant zejména pro svou tvarovou stálost a výborné protihlukové vlastnosti. Vyrábí se z roztavené čedičové horniny, podobným procesem jako cukrová vata. Odolává vysokým teplotám, je paropropustná a odolná vůči ohni. Objemová hmotnost se pohybuje od 35 do 65 kg/m³, dle konstrukce izolovaného prostoru.

Foukaná skelná vata

Foukaná sklená vata je vzhledem ke svým vlastnostem ideálním materiálem k izolaci lehkých konstrukcí stropů, kde je potřeba menší zatížení stropní konstrukce. Sklená vata je roztavený sklářský písek s podílem starého skla, ze které se při teplotách okolo 1000 °C vyrábí skelné vlákno. Je chemicky odolná a paropropustná. Objemové hmotnosti pro foukanou technologii jsou od 25–40 kg/m³.

Foukaná celulóza

Je ideálním materiálem do dřevostaveb, kde jsou jeho hydroskopické vlastnosti výhodou. Použití celulózy je zúženo na prostory, do kterých je zamezen nadměrný přístup vlhkosti. Materiál má malý difuzní odpor a voda v něm kapilárně vzlíná. Objemová hmotnost je v rozmezí 25 kg – 55 kg/m³, záleží na typu prostoru.

Napište nám

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů
Chráněno službou reCAPTCHA.